A Sajarah Brief saka RVs

warta

Saka wiwitan sing asor nganti para camper mewah sing kita weruh njelajah ing dalan gedhe saiki, RV wis adoh banget.Sajarah RV, gumantung saka sapa sing sampeyan takon, bisa ditelusuri maneh ing awal taun 1800-an utawa pas nalika mobil diprodhuksi massal.

Dadi ayo mbukak dalan sing mbukak ing lelungan liwat sejarah RV!

RV Pisanan: Gerbong Cilik sing Nggawe Impen Gedhe

Ana sing dicokot saka tos-munggah nalika nerangake pisanan nyata "RV" kanggo mencet dalan.Sawetara wong sing bali ing 1800s nalika gypsies lelungan liwat Eropah ing wagon dijamin, iki bisa dianggep minangka "RV pisanan".Wiwit gypsies padha bisa manggon metu saka gerbong nalika lelungan, iku dipercaya sing iki bener micu nggawe kendaraan rekreasi.

Saiki maju menyang 1915 - kendharaan motor wiwit diprodhuksi sacara massal, lan para pecinta alam lan penggemar mobil kerja sama kanthi tujuan nggawe RV pisanan.Ora nganti 1904, miturut Smithsonian, sing pisanan "RV" digawe tangan menyang kendaraan.Motorhome prototipe asli turu papat wong diwasa ing kasur bunk, dipadhangi lampu pijar, duwe kothak es lan radio.

Sejarah Singkat RV (3)
(Gypsy Van)

Prototipe RV pisanan banjur ditapis ing taun 1915 kanthi nggawe van gipsi.Saiki aja nganti jeneng kasebut nyasarké sampeyan, van gypsy luwih maju kanthi teknologi tinimbang gerbong gerbong sing bakal urip ing taun 1800-an.Angkutan 25-kaki, 8-ton sing dirancang kanthi cerdas wis digawe khusus dening Perusahaan Bus Motor Gas-Elektrik Roland Conklin.Van gypsy kanthi cepet dadi sensasi ing saindenging negara amarga wong-wong ngujo kemah mobile.

Nalika luwih akeh wong Amerika dadi tertarik karo ide kanggo ngresiki kekasaran ara-ara samun lan nalika kemah saya populer, luwih akeh inovasi motorhome teka.

Ing Dalan Tanpa Wedi Anyar: Taun 1920-an

Senajan camping lan urip ing dalan wis entuk popularitas ing titik iki, motorhomes wis sawetara pitfalls.Salah sawijining kekurangan yaiku sampeyan ora bisa nyopot bagean omah saka bagean mobil.Iki tegese omah motor diwatesi mung ing dalan sing ramah mobil.Kajaba iku, motorhomes padha sethitik pricey.Iki mimpin kanggo nggawe RVs misuwur understudy: trailer.

Trailer dadi pilihan kanggo wong rata-rata.Tukang tinker sing duwe motivasi rauh wiwit muter-muter karo fungsi trailer tarub lan nempelake kanvas tarub ing pigura sing bisa dilipat.Saliyane pigura iki, padha uga nambah cots, lemari lan peralatan masak.Ing pertengahan dekade, sampeyan bisa kanthi gampang tuku trailer tenda sing dilengkapi kanthi lengkap.

Solusi sing direndhem udan ing taun 1930-an

Ing taun 1930-an, trailer tenda wis dadi norma yen sampeyan ora bisa tuku alternatif sing luwih larang, motorhome.Nanging siji dina fateful lan sayangé udan, kulawarga Arthur Sherman kang kejiret ing badai utamané awon.Sanajan trailer tarub kasebut gumunggung dadi kabin sing kedap banyu sajrone 5 menit, iki mesthi ora kedadeyan.Sherman, sing dingerteni kuciwa karo kekurangan waterproofing sing diwenehake dening trailer tarub, mutusake kanggo nggawe sing luwih apik.Trailer camping anyar iki bakal dadi tuan rumah macem-macem fasilitas ing njero, kayata lemari, es, kompor lan perabotan sing dibangun ing loro-lorone lorong tengah sing sempit.Trailer anyar enem kaki lan dawa sangang kaki iki bakal disebut "Covered Wagon".

Sejarah Singkat RV (4)

Daya tarik alternatif anyar iki cetha kaya awan, lan ora suwe popularitas gerobak sing ditutupi wiwit nyebar.

Njupuk Cozy lan Inovatif ing 50s

Ing taun 1950-an, sawise Perang Donya II, RV wiwit populer maneh minangka kulawarga enom lan prajurit bali dadi kasengsem ing cara murah kanggo lelungan.Sawetara manufaktur RV amba wiwit nambah dandan anyar kanggo model sing.Bab-bab kaya pipa lan kulkas dadi mainstream.Ing antarane sawetara produsen jeneng gedhe iki ana sawetara sing bisa dingerteni saiki, kayata Ford, Winnebago lan Airstream.

Kemewahan uga dadi pilihan tuku ing taun 50-an, amarga interior dekorasi sing luwih gedhe, luwih apik lan luwih kaya omah teka ing pasar.Marvels kaya RV kapal penggedhe eksekutif, kang lungguh ing 10 wheel lan dawane 65 kaki karo wall-to-wall karpet, loro jedhing kapisah lan malah blumbang hotspot (WITH Papan nyilem), dadi pilihan kanggo wong-wong sing pengin kabeh lonceng lan singsot lan ora mikir rega.

Sejarah Singkat RV (1)

Kanthi kabeh kemajuan ing taun 50-an lan evolusi RV, istilah "motorhome" dadi piranti permanen ing vernakular mainstream.


Wektu kirim: Mar-11-2022